Overslaan en naar de inhoud gaan
© Tom Van Ghent

In vele handen

Een film van het Belgisch-Congolese filmcollectief Faire-Part

In de film 'In vele handen' werpen vijfentwintig personen hun blik op de Congolese collectie in Antwerpen. Zij laten hun stem horen over een zelfgekozen object uit de honderd kunst- en gebruiksvoorwerpen van de tentoonstelling.

De vertellers zijn inwoners van de Congolese hoofdstad Kinshasa, Antwerpenaren en personen met een band met de Scheldestad. Het MAS gaat met hen in dialoog over de diverse betekenissen van de Congolese collectie in handen van de stad Antwerpen en het belang van meerstemmigheid. Zij kijken vanuit verschillende invalshoeken naar enkele blikvangers.

De voorwerpen roepen tal van vragen op. Wat betekenen ze? Welke handen hebben ze aangeraakt? Waar horen ze thuis?

In vele handen

  • Regie: Faire-Part (Rob Jacobs, Anne Reijniers, Nizar Saleh, Paul Shemisi)
  • Geluid: Rob Jacobs, Nizar Saleh
  • Camera: Nizar Saleh, Constanze Wouters, Hannah Bailliu, Margo Mot
  • Montage: Constanze Wouters, Rob Jacobs, Nizar Saleh
  • Vertalingen: Deogracias Kihalu, Rob Jacobs
  • Getuigen: Aiko Devriendt, Carol Beya Tshidi, David Katshiunga, Emmanuel Ogbebor, François Bavenga Pambu, Henriette Kabeya Ntumba, Herman Cornelissen, Hyppolite Mayuba, Jeannette Maota Mambimbi, Jérôme Mikobi, Judith Elseviers, Karoline ‘Leki’ Kamosi, Louna Gonzalez Carrera, Marie Antoinette Kumudidi Walo, Maxim Ryckaerts, Omar Ba, Patricia Van de Velde, Rob Jacobs, Sandrine Ekofo, Sarah Agyemang, Seckou Ouologuem, Soraya Odia, Tania Kaja Kapinga, Verro Ekaka Ndombe

De film wordt doorlopend gratis vertoond in het MAS paviljoen.

Karoline 'Leki' Kamosi

Karoline 'Leki' Kamosi is een Belgisch-Congolese muzikante. Met de vzw Nanda bouwt ze een gezondheidscentrum in het dorp van haar grootvader in de regio van de Yaka, in Congo. Ze kiest haar favoriet object uit de expo. Hoe kijkt zij naar Congo?

Emmanuel en Louna

Patricia

Jerome

Meld je aan voor de nieuwsbrief