Nieuw recept
Kleine omeletjes met enkele kruiden en wat parmezaan, kruidensalade erbij geserveerd en witte asperges, met optioneel wat gerookte of verse lauwe zalm.
Nodig voor 4 personen:
- 2 eieren
- 50 g parmezaan
- kruiden: peterselie, bieslook, dragon
- 2 dl room
- 12 dikke witte asperges
- 250 g zalm al dan niet gerookt
- salade: mengeling van dragon, zuring, tuinkers, waterkers
Bereiding:
Meng de eieren met de room, 1 dl kookvocht van de asperges, mix er de verse kruiden onder en de geraspte parmezaan. Smaak af met wat mosterd, peper en zout. Bak het mengsel in een antikleefpan. Kook de geschilde asperges beetgaar in gezouten water. Maak een mengeling van de diverse kruiden en smaak af met olijfolie, limoensap, peper en zout.
Serveer op de asperges enkele plakjes gerookte of rauwe zalm, de lauwe omeletjes en werk af met de kruidensalade.
Origineel recept
Nemt exto verschen witte Tiensche caes gestamt, ende doet daerin het wit van ses eyers, ende drie root ende wit met wat suickers, ende van alle soorten specereie, corenten wel gesuivert, wat geraspte parmesaen, ende ongesaute boter oft merchpipen. Dan nemt spenagie, groene mageleine, basilicum cleine gesneden, mingelet tsamen ende laetet zoo backen in de panne.
Vertaling:
Neem een hoeveelheid verse witte Tiense kaas die is omgeroerd en doe daarin het wit van zes eieren, en drie volledige eieren met wat suiker. Verder ook allerlei specerijen, goed gewassen krenten, wat geraspte parmezaan en ongezouten boter of mergpijp. Neem ook spinazie, verse marjolein en fijngesneden basilicum. Meng dat alles en bak het in de pan.