Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding van een wafel gedresseerd met frambozen.
Athos Burez

Cleine wafels geseit bastoncelli

Nieuw recept

Wafels zijn nu vaak onderdeel van een gerecht en combineren we met andere ingrediënten zoals mascarponecrème en frambozen. Het rozenwater combineren we met de eetbare blaadjes en de rozenbottellikeur.

Nodig voor 4 personen:

  • 100 g suiker
  • 1 ei 120 g bloem
  • 60 g boter
  • 50 g gecondenseerde melk
  • 1 eetl. rozenwater 1 dl rozenbottellikeur
  • 250g mascarpone
  • 3 eieren
  • 80 g suiker
  • 150 g frambozen
  • 20 g verse rozenblaadjes

Bereiding:

Maak een deeg door alle ingrediënten te mengen en bak er dunne galetten van in een wafelijzer. Klop de dooiers en de helft van de suiker luchtig, meng met de mascarpone en de rozenbottellikeur, spatel er de eiwitten -opgeklopt met de rest van de suiker - onder. Serveer deze met de wafel, samen met wat frambozen en rozenblaadjes.

Origineel recept

Mact deegh van fyne blomme, nemt werm water, roosewater, veel suickers ende anis ende een ey of twee, wat versche boter, rollet dan in veel cleyne rollkens, dunne, bacse in een cleen yser ghelic cleine wafelkens oft oblien.

Vertaling:

Maak deeg van fijne bloem, neem warm water, rozenwater, veel suiker en anijs, een tweetal eieren en wat verse boter. Rol dat in veel kleine en dunne rolletjes, die je bakt in een klein ijzer, zoals kleine wafeltjes of oblieën.

Wil je dit recept afdrukken?

Meld je aan voor de nieuwsbrief