Overslaan en naar de inhoud gaan

#35: 5.000 dingen weggegeven

16 juli 2020

Het MAS zocht en vond het afgelopen jaar 29 organisaties en individuele upcyclers die met de voorwerpen van 1 of meer dozen nieuwe creaties maken en zo het wegwerpen ervan tegengaan.

De inspiratiebron voor de upcycling is Jaap Kruithof zelf. Bewaren had altijd een dubbele betekenis voor de filosoof. Kruithof pleitte voor bewaren, niet om het oude te verheerlijken, maar omdat we “moeten hergebruiken in plaats van weggooien. ….  de natuur moet in zichzelf de mogelijkheid behouden om de schade die haar door de mens wordt berokkend, ongedaan te maken.”  (Kruithof, Bewaren, 1992)

Het MAS zocht en vond het afgelopen jaar 29 organisaties en individuele upcyclers die met de voorwerpen van 1 of meer dozen nieuwe creaties maken en zo het wegwerpen ervan tegengaan. De stukken uit 78 dozen worden grondstof voor nieuwe dingen of krijgen een nieuw gebruik.

Het MAS vroeg sterke projectideeën en communicatie over de realisatie op deze MAS Kruithof blog, als inspiratie voor de toekomst.

Iedereen kreeg dezelfde voorwaarde opgelegd: de voorwerpen van de Collectie Jaap Kruithof moeten allemaal hergebruikt worden, en mogen niet verkocht, weggegooid of aan het MAS teruggeven worden.

Je kan de vorderingen van de realisaties volgen via de blog.

Meld je aan voor de nieuwsbrief