Skip to main content

Bezoek het MAS in groep

Op pad met je vereniging, vrienden, familie of collega's? Kies dan voor een groepsbezoek. Met extra achtergrondinfo van een gids of op eigen tempo.

Met een gids

Het MAS biedt verschillende themarondleidingen aan. Met een gids krijg je heel wat interessante weetjes voorgeschoteld over onze collectie en de tentoonstellingen. 

Groepsbezoeken kunnen terug geboekt worden, het MAS zal elke donderdag- en zondagvoormiddag exclusief geopend zijn voor groepen.

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp
info@experienceantwerp.be | +32 3 205 56 05 | www.experienceantwerp.be

Alle praktische info over de rondleidingen, vind je hier terug:

Met een gids door '100 x Congo'

Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen

Met een gids kom je meer te weten over 100 unieke Congolese objecten uit onze collectie. De expo '100x Congo' staat stil bij de verwervingsgeschiedenis van deze objecten en de beeldvorming van Afrikanen vroeger en nu.

Rondleiding expo Feest!

Laat je met een gids meeslepen en duik in feesten en stoeten van eigen bodem of van ergens ver weg.

Antwerpen à la carte

Voedsel vormt al eeuwenlang de stad. Maar hoe zal het er in de toekomst aan toe gaan? Hoe blijven de steden zich voeden, nu steeds meer mensen er gaan wonen en het platteland verlaten?

Kunst uit pre-columbiaans Amerika

Kom meer te weten over de buitengewone band tussen de mens en de wereld van goden, voorouders en geesten in het Amerika van vóór de verovering door Europa.

Rondleiding Wereldhaven

Duik mee in de geschiedenis van de scheepvaart. Een gids onthult de kleinste en grootste schatten van de Antwerpse scheepvaartcollectie.

Leven en Dood

Rondleiding voor volwassenen

Laat je niet afschrikken door de dood, maar ontdek hoe anderen kijken naar het begin en einde van het leven. Laat je door een rasechte verteller onderdompelen in boven- en onderwereld.

Antwerpen à la carte

voor anderstaligen

Een boeiende interactieve tour waarbij de gids rekening houdt met het taalniveau van de cursisten. Ze worden geprikkeld om op speelse wijze hun indrukken in eigen woorden te brengen.

MAStour

Kun je niet kiezen en wil je graag alle verdiepingen van het MAS bezoeken? Boek dan een MAS-tour en laat je begeleiden door een gepassioneerde gids. Je krijgt meer tekst en uitleg bij alle themazalen waar je de hele dag gratis binnen kunt.

Antwerpen à la carte

voor dementen en mantelzorgers

Tijdens de rondleiding prikkelt de gids de zintuiglijke waarneming en de emoties van de demente(rende) bezoeker aan hun eigen verhalen en ervaringen.

MAS tour voor anderstaligen

Ontdek op een interactieve manier het verhaal van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Cursisten worden wegwijs gemaakt in de geschiedenis van deze havenstad en vinden sporen terug van hun eigen roots.

MAS-tour voor blinden en slechtzienden

Interactieve rondleiding in groep

Blind of een visuele beperking? Het beste van het MAS wordt tastbaar voor iedereen via deze leuke interactieve rondleiding.

Architecturale pracht van het MAS

Wandeling

Het MAS is een opvallend rood gebouw aan het water. Hoe kwam dit eigentijds pakhuis tot stand? Welke technieken gebruikten de architecten en waarom? Stel al je vragen tijdens de rondleiding architectuur van het MAS.

Ga naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief