Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoek het MAS in groep

Op pad met je vereniging, vrienden, familie of collega's? Kies dan voor een groepsbezoek. Ontdek het MAS op je eigen tempo of met extra achtergrondinfo van een gids.

Wil je het MAS ontdekken met een groep, gewoon op eigen tempo? Dat kan zeker. Maar je kan ook kiezen voor een themarondleiding met gids. Dan krijg je heel wat interessante weetjes voorgeschoteld over onze collectie en de tentoonstellingen. 

Boek je tickets voor het museum vooraf online.

  Rondleidingen

  Een rondleiding met gids reserveer je via het platform Experience Antwerp. Voor alle praktische info, bekijk het aanbod van rondleidingen. 

  Online rondleiding 100 x Congo

  Een vrij te boeken online rondleiding aan de hand van beelden uit de expo '100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in België'.

  Antwerpen à la carte

  Voedsel vormt al eeuwenlang de stad. Maar hoe zal het er in de toekomst aan toe gaan? Hoe blijven de steden zich voeden, nu steeds meer mensen er gaan wonen en het platteland verlaten?

  Kunst uit pre- columbiaans Amerika

  Kom meer te weten over de buitengewone band tussen de mens en de wereld van goden, voorouders en geesten in het Amerika van vóór de verovering door Europa.

  Rondleiding Vracht

  Ontdek het verhaal van Antwerpen, zijn haven en het intense vrachtverkeer. Samen met een gids vertrek je in de late oudheid en reis je door tot in de huidige tijd.

  Antwerpen à la carte

  voor anderstaligen

  Een boeiende interactieve tour waarbij de gids rekening houdt met het taalniveau van de cursisten. Ze worden geprikkeld om op speelse wijze hun indrukken in eigen woorden te brengen.

  Antwerpen à la carte

  voor mensen met dementie en mantelzorgers

  Tijdens de rondleiding prikkelt de gids de zintuiglijke waarneming en de emoties van de demente(rende) bezoeker aan hun eigen verhalen en ervaringen.

  MAStour

  Kun je niet kiezen en wil je graag alle verdiepingen van het MAS bezoeken? Boek dan een MAS-tour en laat je begeleiden door een gepassioneerde gids. Je krijgt meer tekst en uitleg bij alle themazalen waar je de hele dag gratis binnen kunt.

  MAS tour voor anderstaligen

  Ontdek op een interactieve manier het verhaal van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Cursisten worden wegwijs gemaakt in de geschiedenis van deze havenstad en vinden sporen terug van hun eigen roots.

  Architecturale pracht van het MAS

  Wandeling

  Het MAS is een opvallend rood gebouw aan het water. Hoe kwam dit eigentijds pakhuis tot stand? Welke technieken gebruikten de architecten en waarom? Stel al je vragen tijdens de rondleiding architectuur van het MAS.

  Doe-het-zelf pakketten voor onderwijs

  Doe-het-zelf pakket 'Vracht'

  voor NT2 (CVO en Basiseducatie)

  Met dit pakket kun je als leraar CVO of Basiseducatie de tentoonstelling ‘Vracht’ zelfstandig bezoeken met je klas. Je cursisten vertrekken samen met jou in de late oudheid en reizen door tot in de huidige tijd.

  Doe-het-zelf MAStour voor anderstaligen

  Ontdek samen met je cursisten op een interactieve manier het verhaal van Antwerpen in de wereld en de wereld in Antwerpen. Niet enkel worden je cursisten meer wegwijs gemaakt in de geschiedenis van deze havenstad, ze vinden ook sporen terug van hun eigen roots.

  Zie ook

  Plan je bezoek

  Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? Je vindt het allemaal hier.

  Meld je aan voor de nieuwsbrief