Overslaan en naar de inhoud gaan

Instinct - Een beestige expo

van 25 oktober 2018 tot 17 februari 2019

Vanaf 25 oktober 2018 namen de jongeren van MAS in Jonge Handen een verdieping van het museum over. Deze unieke expo liet de dierlijke kant van de museumcollectie zien aan de hand van creatieve materialen en een wild programma.

Het MAS heeft een veelzijdige collectie. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat in één van onze depots te wachten om getoond te worden aan het publiek.

De curatoren van het MAS daagden ‘MAS in Jonge Handen’ uit om in de objecten te duiken en een eigenzinnige expo te bouwen. Met deze brutale take-over van de collectie schreven de jongeren een nieuwe definitie van wat een museum volgens hen moet zijn.

De jongeren volgden hun instinct en kozen ervoor om de rijke verzameling over dieren uit de collectie te tonen. Ooit gehoord van een Inuïtpak gemaakt van walvisdarm of een duivenduo dat belangrijke boodschappen rondbracht in het Antwerpse verzet? Ludieke legendes, museumanekdotes en gekke combinaties die je normaal gezien niet in een museum tegenkomt. Deze expo was door jongeren gemaakt maar het as een must-see voor iedereen.

MAS in Jonge Handen

De jongerenploeg van het MAS keert al jaren de museumwerking binnenstebuiten. Het team jonge vrijwilligers geeft advies, stelt kritische vragen en bouwt een jongerenprogramma uit in het museum. Dat gaat van buitengewoon tot heel eenvoudig. Ze hebben zich al meer dan eens bewezen met evenementen, zoals het succesvolle gemaskerde bal MAS[ked], en eisten nu de verdiende rol op van curator voor hun eerste expo.

 

Voor jongeren

Je bent jong en je wilt wat? MAS in Jonge Handen organiseert activiteiten in het museum, speciaal voor jongeren tussen 16 en 26. Heel wat leuke dingen waar je wat aan hebt.

Expo 'Instinct!' genomineerd voor de Museums + Heritage Award 2019

De expo 'Instinct! Een beestige expo' staat op de shortlist voor de uitreiking van de Museums + Heritage Awards 2019! Een schitterende prestatie van onze jongerenploeg MAS in Jonge Handen die de expo uit de grond hebben gestampt.

'Instinct'-merchandising wint Museum Product Award 2018

Het MAS is samen met de MASshop de trotse winnaar van de derde editie van de Museum Product Award 2018. Het MAS mag nu in maart 2019 deelnemen aan de wedstrijd voor Best Product Award.

Meld je aan voor de nieuwsbrief