Overslaan en naar de inhoud gaan
© Pat Verbruggen

Voor jongeren

MAS in Jonge Handen is het jongerenplatform van het MAS. Het MAS maakt van het museum een plek voor jongeren en zorgt ervoor dat een museumbezoek aan het MAS ook voor het jonge geweld een onvergetelijke ervaring wordt.

Een vaste groep ambassadeurs

Het MAS is op zoek naar nieuwe jonge vrijwilligers die vanuit een jong perspectief kritisch meekijken naar het MAS. 

Als team beoordeel je mee het werk van de artist in residence. Je bent hét klankbord voor deze jonge Antwerpse creatieve geest. In ruil voor dit ambassadeursschap krijgen je ontmoetingen, workshops en nieuwe competenties aangereikt. 

MAS in Jonge Handen geeft een stem aan de jongeren. Zij denken, doen, durven en vullen de MAS-medewerkers aan.

Interesse? Of ben je op zoek naar meer informatie? Stuur een mailtje naar madelon.gilaude@antwerpen.be

Niet enkel kunst, maar ook een geweldig uitzicht

In het MAS wacht een topcollectie op je – over de wereld in Antwerpen en Antwerpen in de wereld. Maar het belangrijkste kunstwerk ligt er aan je voeten: de stad.

Leen een picknickdekentje aan de balie en geniet in stijl 60 meter boven de grond van het uitzicht over Antwerpen. Elke dag anders, elke dag spectaculair. 

Vind ons leuk! Wij vinden jou ook leuk...

Volg ons op Instagram | Volg ons op Facebook

Activiteiten

Realisaties

Instinct - Een beestige expo

van 25 oktober 2018 tot 17 februari 2019

Deze unieke expo liet de dierlijke kant van de museumcollectie zien aan de hand van creatieve materialen en een wild programma. Een expo gemaakt door MAS in Jonge Handen.

Jeugd verovert museum

MAS in Jonge Handen 2006-2018, een terugblik

Het MAS blikt in deze brochure terug op het traject van MAS in Jonge Handen en deelt alle ervaringen. Een volledig overzicht van de knowhow van het MAS, online en gratis beschikbaar.

Publicaties 'MAS in Jonge Handen'

Sinds 2006 onderzoekt het MAS methodieken rond jongerenparticipatie aan musea. 2 rapporten vormden de basis voor ‘MAS in Jonge Handen’. Na de expo 'Instinct' in 2019 blikt het MAS terug op het traject en deelt alle ervaringen in een brochure.

Meld je aan voor de nieuwsbrief