Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdreis

De MAS-collectie bestaat uit zo’n 500 000 objecten die samen het verhaal over Antwerpen en de wereld vertellen. De roltrappen in het MAS leidden de bezoekers niet alleen naar het panorama, maar lieten hen een reis door de tijd maken met indrukwekkende foto’s van de collectie.

Vanaf het oudste museumstuk, de beenderen van de reus Antigoon van meer dan 5 miljoen jaar oud, trokken bezoekers langs Egypte en de Maya’s en de Schelde voor het jaar 0, reizden ze verder langs de geschiedenis van Antwerpen en Europa, Afrika, Azië, Amerika en Oceanië om boven aan te komen bij de meest recente collectiestukken van het MAS.

Op elke verdieping zag de bezoeker indrukwekkende kunstwerken en historische voorwerpen uit verschillende tijdsperiodes. Zo leerde men de bijzondere geschiedenis van Antwerpen als havenstad en de geschiedenis van andere delen in de wereld kennen. En die zijn vaker verbonden dan je denkt zoals de Spaanse koning die Antwerpen deelde met Mexico in de 16e eeuw.  Doorheen de wandelboulevard zag je verhalen van macht en onmacht, maar ook van grote culturele bloei. 

Praktisch

Tijdreis
Deze gratis expo in de wandelboulevard liep van mei 2019 tot maart 2020.
 

Meld je aan voor de nieuwsbrief