Overslaan en naar de inhoud gaan
© Jeroen Broeckx

Samenwerking

Het MAS realiseert samen met vele partners zijn missie om een grensverleggend museum over wereldwijde verbondenheid te zijn. Die samenwerking maakt van de MAS-collectie gedeeld erfgoed: van het verzamelen van erfgoed tot het vertellen erover, van het bestuderen van de collecties tot de zorg ervoor. Zowel gemeenschappen en individuen als museale en academische partners dragen bij tot de MAS-verhalen. Samenwerking gebeurt op lokaal, landelijk en internationaal vlak. Per project wordt samengewerkt met partners die elkaars kennis en talenten aanvullen.

Portada

Colección

Altaar van Antwerpen

Zes Belgische kunstenaars van Latijns-Amerikaanse origine reflecteren in een video over de voorouderlijke culturen. Vertrekpunt was het Altaar van Antwerpen, een participatieve installatie die deel uitmaakt van de vaste collectie van het MAS.

De Antwerpse Poesjenellen

De Antwerpse Poesjenellen maken deel uit van het levend erfgoed dat behoort tot de collectie van het MAS. Er worden nog steeds voorstellingen gegeven van dit poppentheater in het Antwerpse dialect waarin onder meer de Neus, de Schele en de Bult allerlei avonturen beleven.

Belevenistafels

voor bewoners van woonzorgcentra

Het MAS werkt samen met de Nederlandse organisatie Onwijs. Zij ontwikkelden software voor speeltafels met multitouch-functies. Die helpen bewoners van woonzorgcentra en mensen met dementie om digitaal en interactief cultuur te beleven.

Samenwerking rond Wereldoorlog II

In mei 2023 opent in het MAS een vaste tentoonstelling over Antwerpen en de Tweede Wereldoorlog. Een samenwerking met vele partners levert een schat aan verhalen, documenten, foto’s en emoties op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief