Skip to main content
speelgoedindiaan

More indians, less cowboys

Een reis naar het leven onder de waterspiegel

De haven van Antwerpen verbindt de stad met de rest van de wereld. De expo 'Wereldhaven. Over handel en scheepvaart' vertelt dit verhaal op de zesde verdieping. Maar via de haven passeren niet alleen vracht en handelsgoederen.

Tussen de plastic soup aan de oevers van de Schelde spoelen regelmatig eigenaardige figuurtjes aan, gepokt en gemazeld door de vele waters die zij soms al jaren hebben doorzwommen. Door de voortdurende impuls van de getijden en de golfslag van het water zijn ze gereanimeerd en komen ze weer tot leven.

De figuurtjes hebben zich verenigd en komen in opstand. Ze willen absoluut niet meer bij het afval terechtkomen, maar dromen van een tweede leven in hun eigen wereld. Daarom bouwen ze, samen met architectenbureau Rose en co,  een Reizend Reservaat voor Scheldejutsels.

Reis door het reservaat dankzij de miniatuurlocomotief met camera die door het fantasierijke landschap tuft. Saar van de Leest componeert speciaal voor deze filmbeelden nieuwe muziek. Het resultaat lijkt wel een echte roadmovie.

Het Reservaat verblijft in het MAS tot en met 22 augustus. Dan sluit de expo 'Wereldhaven' en kijkt het MAS uit naar de nieuwe expo 'Vracht'. Die opent op 11 december.

Praktisch

 • Van 3/05 tot 22/08/2021 te zien in de wandelboulevard op de 8e verdieping
 • De residentie van More Indians, Less Cowboys in het MAS eindigt met 3 toonmomenten met muzikale improvisatie door Saar Van De Leest, Elko Blijweert en John Bird.
  • op 22/08/2021 om 18 u., 19.30 u. en 21 u. Een voorstelling duurt ongeveer 35 min. 
  • 8e verdieping van het MAS
  • gratis, maar reserveren is verplicht (zie hieronder)

Zie ook:

Wereldhaven

Over handel en scheepvaart

De haven van Antwerpen verbindt de stad met de rest van de wereld en vormt een grote speler. Duik mee in de geschiedenis van galjoen tot industrieel schip op onze 6e verdieping.

Vracht

Antwerpen en wereldhandel

In de nieuwe permanente expo ‘Vracht. Wereldhandel in Antwerpen’ meer je aan bij verschillende ‘dokken’ die telkens een ander deel van de band tussen de stad en de wereldhandel prijsgeven. Een reis doorheen de geschiedenis van de havenstad. Vanaf 11 december 2021 op onze 6e verdieping.

train miniature

Toonmoment More Indians, Less Cowboys

 • zondag 22 augustus 2021 van 18:00 tot 18:35
 • Meer momenten
 • zondag 22 augustus 2021 van 19:30 tot 20:05
 • zondag 22 augustus 2021 van 21:00 tot 21:35

De residentie van More Indians, Less Cowboys in het MAS eindigt op 22 augustus met een toonmoment. Saar Van De Leest, Elko Blijweert en John Bird zorgen voor muzikale begeleiding. Schrijf je op voorhand in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief