Overslaan en naar de inhoud gaan
speelgoedindiaan

More indians, less cowboys

Een reis naar het leven onder de waterspiegel

De haven van Antwerpen verbindt de stad met de rest van de wereld. De expo 'Wereldhaven. Over handel en scheepvaart' vertelde dit verhaal op de zesde verdieping van het MAS. Maar via de haven passeren niet alleen vracht en handelsgoederen.

Tussen de plastic soup aan de oevers van de Schelde spoelen regelmatig eigenaardige figuurtjes aan, gepokt en gemazeld door de vele waters die zij soms al jaren hebben doorzwommen. Door de voortdurende impuls van de getijden en de golfslag van het water zijn ze gereanimeerd en komen ze weer tot leven.

De figuurtjes hebben zich verenigd en komen in opstand. Ze willen absoluut niet meer bij het afval terechtkomen, maar dromen van een tweede leven in hun eigen wereld. Daarom bouwden ze, samen met architectenbureau Rose en co,  een Reizend Reservaat voor Scheldejutsels.

Je kon door het reservaat reizen dankzij de miniatuurlocomotief met camera die door het fantasierijke landschap tufte. Saar van de Leest componeerde speciaal voor deze filmbeelden nieuwe muziek. Het resultaat lijkt wel een echte roadmovie.

Het Reservaat verbleef in het MAS tot en met 22 augustus 2021. Dan sloot de expo 'Wereldhaven'.

Praktisch

  • Was te zien van 3/05 tot 22/08/2021 in de wandelboulevard op de 8e verdieping
  • De residentie van 'More Indians, Less Cowboys' in het MAS eindigde met 3 toonmomenten met muzikale improvisatie door Saar Van De Leest, Elko Blijweert en John Bird.

Zie ook:

Wereldhaven

Over handel en scheepvaart

De haven van Antwerpen verbindt de stad met de rest van de wereld en vormt een grote speler. Duik mee in de geschiedenis van galjoen tot industrieel schip.

Meld je aan voor de nieuwsbrief