Overslaan en naar de inhoud gaan

Kijkdepot

Omdat de stad sinds eeuwen waardevolle objecten en kunstwerken bewaart, telt de MAS-collectie intussen bijna 500.000 stuks. Te veel om in één keer te tonen en te bekijken. Daarom stelt het MAS een selectie tentoon in het museum. Alle overige objecten worden bijgehouden in verschillende depots. Het Kijkdepot op de 2de verdieping gunt je een blik achter de schermen. Je vindt er meer dan 180.000 collectiestukken in metershoge rekken.

Mini-expo's met een passie voor verzamelaars

In de laatste etalages van het Kijkdepot toont het MAS telkens wisselende mini-expo’s over de erg diverse collectie Antwerpen. Het loont altijd de moeite om eens binnen te springen en te genieten van al die rijke en bijzondere verzamelingen.

Een blik achter de schermen

Van achter een glaswand kan je een heleboel niet-tentoongestelde objecten bekijken. Je vindt er rekken, kasten en wanden, tot de nok gevuld. Trek de ladekasten één voor één open en ontdek de verborgen schatten van het MAS. Of laat je verrassen door rijen tuinkabouters. En raak in de laatste museumruimte vooral de materialenwand aan en ontdek hoe stoffen worden aangetast door 20 miljoen vingers.

Zorgvuldig bewaard

Alle objecten worden in het Kijkdepot in de beste omstandigheden bewaard. De klimaatbeheersingsinstallatie garandeert een constante temperatuur en vochtigheid. De voorwerpen zitten in zuurvrije dozen, in speciale bakken of speciale verpakkingen. Museummedewerkers registreren en controleren er objecten en pakken er ontleende stukken in en uit.

Verwacht:

Een blik op de collectie

GRATIS | Kom meer te weten over de mens achter de museumstukken van het MAS: wie gebruikte ze? wie verzamelt ze? En werp tegelijk een blik achter de schermen van het museum.

Zie ook

Collectie online

Wil je eender waar en wanneer informatie opzoeken of gewoon genieten van alle sporen uit het verleden van Antwerpen en de wereld? Dat kan.

Meld je aan voor de nieuwsbrief