Overslaan en naar de inhoud gaan

De wereld gespiegeld

24.04.2015 - 16.08.2015

‘De wereld gespiegeld. Wereldkaarten van de Middeleeuwen tot nu’ nam je mee op ontdekkingsreis langs de fascinerende geschiedenis van het westerse wereldbeeld van de Middeleeuwen tot nu. We ontvingen 48.718 bezoekers.

Meer dan 150 unieke wereldkaarten, globes en objecten toonden hoe de wereld elke eeuw verder werd ingekleurd, maar ook hoe elke eeuw anders werd voorgesteld. Enkele hedendaagse kunstenaars – Honoré d’O, Mona Hatoum, Stephen Walter – voegden hun spiegeling van de wereld toe aan dit verhaal.

De expo ‘De wereld gespiegeld. Wereldkaarten van de Middeleeuwen tot nu.’ in het MAS bracht de geschiedenis van de cartografie in drie verschillende verhaallijnen: ‘Chronologie van wereldbeelden’, ‘Kennis en verbeelding’ en ‘Ontdekkingsreizen’.

De expo sloot aan bij de International Conference on the History of Cartography (ICHC), dat in de zomer van 2015 in Antwerpen plaatsvond. Voor deze 26ste editie werd een gevarieerd tentoonstellingsprogramma rond cartografie samengesteld. Bij aankoop van een ticket in het MAS ontving je een kortingsvoucher voor het tentoonstellingsprogramma van ICHC.

Meld je aan voor de nieuwsbrief