Overslaan en naar de inhoud gaan
© Sigrid Spinnox

Zomer in het MAS

De zomer op zijn best? Dan moet je op 't Eilandje zijn, en zeker in het MAS. Kinderateliers, speurtochten, sterren kijken, de laatste weken van onze expo met luisterverhalen ... Voor of na een bezoek aan het museum flaneer je langs het water of neem je een pauze op een van de vele terrasjes.

Voor de jongsten onder ons zijn er de hele zomervakantie leuke ateliers, buggytours en speurtochten. Het gratis Kijkdepot trakteert je op een verrassende kijk op een aantal MAS-objecten. En op donderdagavonden kan je sterren komen tellen op ons dak (als de wolken geen spelbreker zijn).

Ontdek het volledige programma van evenementen, ateliers en expo's. En noteer ook alvast de data van de Museumnacht (5 augustus) MAS-Darlings (9-11 augustus) in je agenda.

Familieactiviteiten

Schatten van Vlieg

Word jij de nieuwe matroos van de Vliegende Hollander? Kom naar het MAS en test hoe zeewaardig je bent. De kapitein heeft een kaart vol opdrachten en weetjes die jou helpt om een echte piraat te worden. Vraag de schatkaart aan de balie als je het MAS bezoekt.

Buggytour Dierenpret

    zondag 21 april 2024 van 10:00 tot 11:30
    Meer momenten
    zondag 19 mei 2024 van 10:00 tot 11:30
    zondag 16 juni 2024 van 10:00 tot 11:30

Onder begeleiding van een gids gaan kinderen vanaf 18 maanden tot 3 jaar samen op zoek naar dieren in het museum. Je kan individueel inschrijven.

Evenementen

Dit was Museumnacht

Op 5 augustus zwierden de deuren van het MAS 's avonds open. Tijdens Museumnacht kon je van verschillende expo's genieten, en van gedichten, teksten, muziek voor jong en oud en film met live pianobegeleiding. Een sfeerverlag.

Expo's

Kijkdepot

Het gratis Kijkdepot gunt je een blik achter de schermen van het MAS. Meer dan 180.000 collectiestukken liggen klaar om tentoongesteld te worden.

Iemand thuis?

Op zoek gaan naar de rioolkrokodil, luisteren naar pratend servies, gezelschapspelletjes spelen of op de muren tekenen... In de speelse familie-expo 'Iemand thuis?' ga je samen op ontdekking in de MAS-collectie. Met het hele gezin denk je na over wat een 'thuis' betekent. En één ding valt al te verklappen: dat is voor iedereen anders. 

Onze vaste tentoonstellingen

Wat is er te zien?

Een collectie van 500.000 museumstukken geeft je in vaste en wisselende expo’s een verfrissende kijk op de stad en haar eeuwenlange contacten met de wereld.

Meld je aan voor de nieuwsbrief