Overslaan en naar de inhoud gaan

Cool Japan

Cool Japan nam je mee in de wereldwijde fascinatie voor Japanse beeldcultuur. Met unieke historische stukken liet het MAS zien hoe Japanse iconen zoals Naruto, Sailor Moon en Hello Kitty in een lange traditie staan en hoe oude en nieuwe Japanse kunst de wereld blijven inspireren.

Naruto, Sailor Moon, Hello Kitty: allemaal wereldberoemde iconen uit de Japanse beeldcultuur die men misschien kent. Maar wist je ook dat de hedendaagse Japanse beeldcultuur een heel rijke voorgeschiedenis heeft? Zo is de stijl van de hedendaagse Japanse tekenaars of ‘mangaka’ beïnvloed door de historische prentkunst en de technieken van oude meesters. Het MAS toonde deze lange traditie van waaruit de hedendaagse Japanse popcultuur is gegroeid met unieke historische stukken uit eigen collectie en bruiklenen.

In ‘Cool Japan’ kon je ook oude en hedendaagse Japanse kunst bewonderen, ontdekken hoe mode-ontwerpers zich door Japan lieten inspireren, en de kleurrijke ‘Kawaii’ (cute fashion) uit Tokyo leren kennen of de knappe tattoo’s van de oude strijders bekijken. 

'Cool Japan' was een expo naar een tentoonstelling van het Nationaal Museum van Wereldculturen, Nederland en door het MAS herwerkt voor Antwerpen.

Praktisch

  • Cool Japan
    Van 18/10/2019 tot 10/08 2020

Banner image courtesy of Tokyo Gallery + BTAP

Uki-Uki (2012)
Hiroyuki Matsuura 
Acrylic and gold foil on canvas
390 x 130 cm 

Meld je aan voor de nieuwsbrief