Skip to main content
speelgoedindiaan

More indians, less cowboys

Een reis naar het leven onder de waterspiegel

De haven van Antwerpen verbindt de stad met de rest van de wereld. De expo 'Wereldhaven. Over handel en scheepvaart' vertelt dit verhaal op de zesde verdieping. Maar via de haven passeren niet alleen vracht en handelsgoederen.

Tussen de plastic soup aan de oevers van de Schelde spoelen regelmatig eigenaardige figuurtjes aan, gepokt en gemazeld door de vele waters die zij soms al jaren hebben doorzwommen. Door de voortdurende impuls van de getijden en de golfslag van het water zijn ze gereanimeerd en komen ze weer tot leven.

De figuurtjes hebben zich verenigd en komen in opstand. Ze willen absoluut niet meer bij het afval terechtkomen, maar dromen van een tweede leven in hun eigen wereld. Daarom bouwen ze, samen met architectenbureau Rose en co,  een Reizend Reservaat voor Scheldejutsels.

Reis door het reservaat dankzij de miniatuurlocomotief met camera die door het fantasierijke landschap tuft. Saar van de Leest componeert speciaal voor deze filmbeelden nieuwe muziek. Het resultaat lijkt wel een echte roadmovie.

Het Reservaat verblijft in het MAS tot en met 22 augustus. Dan sluit de expo 'Wereldhaven' en kijkt het MAS uit naar de nieuwe expo 'Vracht'. Die opent op 11 december.

Praktisch

  • Van 3/05 tot 22/08/2021 te zien in de wandelboulevard op de 8e verdieping
  • De residentie van More Indians, Less Cowboys in het MAS eindigt met 3 toonmomenten met muzikale improvisatie door Saar Van De Leest, Elko Blijweert en John Bird.
    • op 22/08/2021 om 18 u., 19.30 u. en 21 u. Een voorstelling duurt ongeveer 35 min. 
    • 8e verdieping van het MAS
    • gratis, maar reserveren is verplicht (zie hieronder)

Zie ook:

Welthafen

Über Handel und Schifffahrt

Antwerpen war einmal der größte Hafen der Welt, heute prägen bunte Container das Bild. Der Hafen Antwerpen verbindet die Stadt mit dem Rest der Welt. Tauchen Sie ein in die faszinierende Geschichte des Antwerpener Hafens.

Fracht

Antwerpen und Welthandel

Im Dezember 2021 wird die neue Dauerausstellung "Fracht" eröffnet. Diese Ausstellung nimmt Sie mit auf eine Reise durch die wechselvolle Geschichte der Seefahrt und des Welthandels.

Abonnieren Sie unseren Newsletter