Direkt zum Inhalt
speelgoedindiaan

More indians, less cowboys

De haven van Antwerpen verbindt de stad met de rest van de wereld. De expo 'Wereldhaven. Over handel en scheepvaart' vertelt dit verhaal op de zesde verdieping. Maar via de haven passeren niet alleen vracht en handelsgoederen.

Tussen de plastic soup aan de oevers van de Schelde spoelen regelmatig eigenaardige figuurtjes aan, gepokt en gemazeld door de vele waters die zij soms al jaren hebben doorzwommen. Door de voortdurende impuls van de getijden en de golfslag van het water zijn ze gereanimeerd en komen ze weer tot leven.

De figuurtjes hebben zich verenigd en komen in opstand. Ze willen absoluut niet meer bij het afval terechtkomen, maar dromen van een tweede leven in hun eigen wereld. Daarom bouwen ze, samen met architectenbureau Rose en co,  een Reizend Reservaat voor Scheldejutsels.

Reis door het reservaat dankzij de miniatuurlocomotief met camera die door het fantasierijke landschap tuft.  Speciaal voor deze filmbeelden werd nieuwe muziek gecomponeerd. Het resultaat lijkt wel een echte roadmovie.

Het Reservaat verblijft in het MAS tot en met 22 augustus.  Dan sluit de expo 'Wereldhaven' en kijkt het MAS uit naar de nieuwe expo 'Vracht'. Die opent op 11 december.

Praktisch

  • Van 3/05 tot 22/08/2021 te zien in de wandelboulevard op de 8e verdieping
Geh zu

Abonnieren Sie unseren Newsletter