Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

Tickets in tijdsblokken bestellen: FAQ

Zit je met vragen over het kopen van online e-tickets voor een bepaald tijdsblok? Misschien vind je het antwoord wel op deze pagina.

Waar kan ik tickets kopen?

Tickets kan je online kopen op de pagina 'Tickets & tarieven' of via de knop 'Bestel tickets' rechts bovenaan.

Kan ik alleen een ticket online kopen? 

We raden ten stelligste aan om de tickets vooraf online aan te kopen. Voor wie geen ticket online kan kopen, zoekt de balie een oplossing.

Bewaar je ticket goed en breng het mee als je naar het museum komt.

Bezoekers met een geldig ticket en legitimatiebewijs krijgen toegang tot het museum. Ook bezoekers die recht hebben op gratis toegang (bv. kinderen en pashouders), moeten een ticket reserveren.

Hoe reserveer ik een ticket online?

  • Selecteer een datum en een tijdsblok.
  • Kies het aantal tickets per beschikbaar tarief.
  • Klik op ‘voeg toe aan winkelwagen’.
  • Meld je aan of registreer je als nieuwe gebruiker.
  • Betaal je tickets.

Nadat je betaling succesvol is voltooid, ontvang je automatisch je ticket via e-mail.

Je kan je ticket ook downloaden bij ‘historiek en overzichten’ in je profielpagina in de webwinkel van de stad Antwerpen.

Heb je nog geen account? Maak dan eerst een profiel aan via ‘Registreren als nieuwe gebruiker’. Heb je hulp nodig? Volg de stappen via dit stappenplan.

Moet ik voor mijn kind ook een ticket reserveren? 

Ja. Ook kinderen hebben een ticket nodig om het museum te bezoeken.

Wat houdt een tijdsblok in?

Het museum laat een maximum aantal bezoekers toe tijdens vaste tijdsblokken. Met een ticket heb je recht op een eenmalig bezoek aan het museum op de datum en het tijdstip dat vermeld staat op het ticket.

Respecteer het tijdsblok dat op je ticket staat. Hierdoor voorkomen we lange wachttijden en kan ‘social distancing’ in het museum gegarandeerd worden.

Wie moet een tijdsblok reserveren? 

Iedereen die het museum wilt bezoeken, moet een tijdsblok reserveren.

Heb je een kortingskaart (bv. A-kaart, Museumpas, Antwerp City Card, lerarenkaart of andere), dan moet je ook een tijdsblok reserveren. Deze kaarten worden zoals gebruikelijk gescand aan de ingang. Ook als je recht hebt op gratis toegang (bv. kinderen en pashouders), dien je een ticket te reserveren.

Staan de datum en het tijdsblok vermeld op mijn ticket? 

Ja. Zowel op het ticket als in je bevestigingsmail staan de datum en het aanvangsuur vermeld. Respecteer het uur van aankomst en kom op tijd naar het museum.

Ik heb een ticket met een tijdsblok, maar kom eerder/later, kan dat?

Het museum laat slechts een maximum aantal bezoekers toe. Respecteer je gekozen tijdsblok en kom op tijd. Indien je te laat komt, kunnen we je toegang tot het museum niet garanderen. We stellen de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers voorop.

Kan ik mijn ticket omruilen of geld terugkrijgen?

Er is geen terugbetaling of omruiling mogelijk. Het doorverkopen, misbruiken of namaken van tickets is verboden. Zie onze Verkoopsvoorwaarden.

Moet ik het ticket afdrukken?

Je mag je ticket afdrukken, maar je kan het ook bij de ingang op je smartphone tonen. Zorg ervoor dat de barcode duidelijk is en de schermverlichting fel genoeg.

Als je een kortingspas hebt (bv. A-kaart, Museumpas, Antwerp City Card, lerarenkaart of andere), moet je deze ook te tonen. Hou zeker je ticket en legitimatiebewijs bij de hand voor een vlotte toegang.

Welke maatregelen neemt het museum?

Het museum streeft een zo veilig mogelijk bezoek na en volgt de richtlijnen van de Belgische Veiligheidsraad en van de provincie Antwerpen. Zo wordt er overal rekening gehouden met 1,5 meter afstand, er geldt een beperking op het aantal aanwezige bezoekers in het museum en maximale hygiëne wordt nagestreefd.

Gaan programma’s als lezingen, concerten, rondleidingen en workshops door?  

Bekijk de pagina 'Wat is er te doen?' Daar vind je de meest actuele informatie.

Kan ik in groep het museum bezoeken en/of een rondleiding boeken?

Op de pagina 'Bezoek het MAS in groep' krijg je een overzicht van alle mogelijkheden.

Kan ik het museum met mijn klas bezoeken?

Het museum heeft speciaal voor scholen rondleidingen op maat uitgewerkt. Zo kunnen leerlingen begeleid en op een interactieve manier het museum beleven. Zie 'Met de klas naar het MAS'

Is het museumcafé open?

Voor de meest recente info, kijk op www.cafe-storm.be.

Coronamaatregelen

Je welzijn staat voorop, daarom zorgen wij voor een veilige omgeving. Lees goed de instructies op de infoschermen en volg de raadgevingen van de museummedewerkers op.
Bereid je voor op je bezoek en lees vooraf de maatregelen op de website: mas.be/coronavirus.

Wij wensen je een fijn bezoek.
 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief