Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondleiding 'Feest!'

Voor de tweede graad secundair onderwijs

Laat de leerlingen door een gids meeslepen en duik in overgangsrituelen, feesten en stoeten van eigen bodem of van ergens ver weg. De expo stimuleert de jongeren om kritisch te kijken naar de verschillende feesten en waarom deze gevierd worden.

Iedere cultuur viert feest op zijn eigen manier. De expo Feest! dompelt de leerlingen onder in de wisselende tradities van vieringen bij overgangen in het leven. Of het nu gaat over een doop, huwelijk, het einde van de studies, een overlijden, volwassen worden… we komen samen en vieren feest.

De gids neemt de leerlingen mee langs verschillende overgangsrituelen, feesten en stoeten. Zo komen ze langs de reuzenstoet, de Antwerp Pride, de hindoegemeenschap die elk jaar Ganesha te water laat en de Mexicanen die de doden feestelijk herdenken tijdens Dia de Los Muertos. Het zijn allemaal feesten die hen kritisch laat kijken naar de reden waarom we iets vieren.

Bij deze interactieve rondleiding horen een voorbereiding en naverwerking in de klas.

Praktisch

  • Voor wie: leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs
  • Talen: NL
  • Duur: 1,5 uur

Schoolgroepen zijn altijd welkom in het MAS, met of zonder gids. Reserveer wel vooraf, want bij grote drukte kunnen schoolgroepen zonder reservatie geweigerd worden.

Prijs

  • Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids max. 2 groepen tegelijkertijd): € 90 euro + € 5 administratiekosten
  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. 

Prijs onder voorbehoud van wijzigingen.

Voorbereiding

Het educatief pakket geeft je handvaten voor de voorbereiding van het bezoek, het verloop zelf en de naverwerking in de klas. We geven ook de eindtermen mee die eraan gekoppeld zijn. Je kan het pakket hieronder downloaden. Bekijk ook onze praktische tips voor een klasbezoek.

Reserveren

  • Tickets voor het museum reserveer je via onze ticketshop
  • Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp (www.experienceantwerp.be)

Over de expo

Feest!

Kleurrijke rituelen

Feest! neemt je mee langs de overgangsmomenten die je in het leven viert. Met een mix van feestelijke objecten in een kleurrijk decor, voorzien van unieke soundtrack.

Zie ook

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? En wat met de coronamaatregelen? Je vindt het allemaal hier.

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

Meld je aan voor de nieuwsbrief