Skip to main content
Afrikaans beeld van een vrouw

MAS paviljoen

Tijdens de expo '100 x Congo' in het MAS wordt in het paviljoen de film 'In vele handen' vertoond. Hierin vertellen 25 personen hun blik op de Congolese collectie in Antwerpen. Zij laten hun stem horen over een zelfgekozen object uit de honderd kunst- en gebruiksvoorwerpen van de tentoonstelling.

De vertellers zijn inwoners van de Congolese hoofdstad Kinshasa, Antwerpenaren en personen met een band met de Scheldestad. Het MAS gaat met hen in dialoog over de diverse betekenissen van de Congolese collectie in handen van de stad Antwerpen en het belang van meerstemmigheid. Zij kijken vanuit verschillende invalshoeken naar de blikvangers. De voorwerpen roepen tal van vragen op. Wat betekenen ze? Welke handen hebben ze aangeraakt? Waar horen ze thuis?

Praktisch

  • Van 3/10/2020 tot 13/09/2021
  • Doorlopende vertoning van de film tijdens de openingsuren van het museum
  • Gratis toegang
  • Voor meer info, kijk op de pagina '100 x Congo'

'In vele handen' is een project van het Belgisch-Congolese filmcollectief Faire-Part.

Andere paviljoenen

interieur van een winkel

MASshop

Ben je op zoek naar een exclusief cadeau of een origineel souvenir? In de MASshop koop je herinneringen die je altijd zullen bijblijven.

Portopolis

In de schaduw van het Museum Aan de Stroom vind je Portopolis. Hier ontdek je via een interactieve expo de haven van Antwerpen met je gezin!

Antwerpen Morgen paviljoen

Over stadsontwikkeling in Antwerpen

In het paviljoen ontdek je het verhaal van de stadsontwikkeling, vroeger en nu.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief