Skip to main content

MAS in Jonge Handen breekt uit!

En heeft nu een ‘Artist in residence’

Straffe Antwerpse madame en creatieveling, Karen François, mag zich één jaar lang ‘artist in residence’ noemen van het MAS. Wat ze zal maken, dat bepalen de Antwerpse jongeren. Vanaf woensdag 14 oktober, niet toevallig Karens verjaardag, zijn er overal in Antwerpen verrassende en gekke QR-codes te vinden waarmee jongeren hun zeg mogen doen over erfgoed in het MAS. Want het museum wil van hen weten: wat is erfgoed? En wat is erfbeter?

Experiment en meerstemmigheid zitten in het DNA van het MAS. Daarom heeft het museum sinds 2011 een sterke jongerenwerking met MAS in Jonge Handen... Nu wil het MAS erfgoed bekijken door de ogen van de jongeren. Wat is volgens hen hedendaags erfgoed dat in het MAS moet bewaard worden? Misschien Elvis van bus 22, Snelle Eddy, de Sinksenfoor…?

QR-codes

Vanaf midden oktober worden openbare QR-codes onthuld in Antwerpen. Daarachter schuilt een website die doet nadenken over erfgoed uit de stad. Met al die input gaat artist in residence, Karen François, een jaar lang aan de slag. Ze grijpt in op de collectie van het MAS en zorgt zo voor iets unieks voor het MAS: dat kan een evenement zijn, een kunstwerk, een installatie … .

Schrijf je in voor de nieuwsbrief