Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijke samenwerking

Met academische, museale en andere inhoudelijke partners in Vlaanderen en België wordt voortdurend kennis en ervaringen uitgewisseld.

Een voorbeeld uit de praktijk

ETNOCOLL, het platform van Belgische instellingen met niet-westerse collecties, buigt zich over thema’s als restitutie, zichtbaarheid en bewaring van collecties en samenwerking met source communities.  Ook onderzoeks- en opleidingsprojecten staan centraal.

Van 23 tot 30 augustus 2017 organiseerden ETNOCOLL en de Universiteit Antwerpen voor de tweede keer een zevendaagse internationale ‘summer school’ over het conserveren en restaureren van etnografica. Het MAS stelt zich ter beschikking als praktijkvoorbeeld. De studenten brengen een bezoek aan het depot van de collecties Afrika, Oceanië, Amerika en Azië. Ook krijgen ze een rondleiding in de MAS expo’s waarbij gekeken wordt naar de presentatie van niet-westers erfgoed. Deze ‘summer school’ wordt gefaciliteerd door FARO en de Koning Boudewijnstichting.

Zie ook: http://www.faronet.be/vrije-tags/summer-school-ethnographic-collections-0

 

 

 

 

Behandeling van een polychroom Nkanu-paneel uit de MAS-collectie tijdens de eerste editie van de Summer School.
Foto: UAntwerpen Faculteit Ontwerpwetenschappen (Vincent Jauniaux), augustus 2016

 

Belangrijke landelijke partners van het MAS zijn onder meer :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Initiatiepaneel van de Nkanu (Dem. Rep. Congo) Schenking:  Congregatie Broeders OLV-Lourdes (Oostakker), 2016  MAS.0170.051

Schrijf je in voor de nieuwsbrief