Overslaan en naar de inhoud gaan

Een selfie op doek

3e kleuterklas t.e.m. 6e leerjaar

Waarom maken kunstenaars al eeuwenlang portretten? Wat willen ze hiermee vertellen?

Het atelier 'Een selfie op doek' wil kinderen aanzetten om onderzoekend, kritisch en creatief te kijken. Via allerlei topstukken in de expo ‘Zeldzaam en onmisbaar’ daagt een gids hen uit om na te denken over hun eigen identiteit. Wie ben ik? Wat hoort allemaal bij mij? Hoe toon ik dat? Ze gaan aan de slag met verf en penseel en gaan naar huis met een selfie op doek. De beeldende opdracht is aangepast aan de leeftijd van de groep.

Praktisch

  • Wat: Een interactieve rondleiding in de expo 'Zeldzaam en onmisbaar' waarbij we de nadruk leggen op het kijken naar kunst. We gaan samen kijken, interpreteren en filosoferen. Daarna volgt een creatieve verwerking in het atelier. Geïnspireerd door de vele portretten in de expo gaan de kinderen aan de slag met verf en penseel.
  • Voor wie: 3de kleuterklas t.e.m. 6de leerjaar
  • Duur: 2 uur
  • Taal: NL
  • Beschikbaar vanaf 6.11.2023 tot 25.02.2024

Onze museumregels

Lees vooraf onze museumregels in het .pdf-document 'Praktische info voor scholen' en bekijk het filmpje.

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen.
  • Prijs per gids: (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): € 100 + € 5 administratiekost per reservering

Reserveren

Over de expo

Zeldzaam & Onmisbaar

Topstukken uit Vlaamse collecties
    dinsdag 31 oktober 2023 tot zondag 25 februari 2024 van 10:00 tot 17:00

Magritte, Bacon, Ensor, Moore, Jordaens, Rubens … Het zijn maar enkele van de wereldberoemde namen die in het MAS te zien zijn. ‘Zeldzaam en onmisbaar’ brengt een unieke selectie van topstukken uit de Vlaamse topstukkenlijst.

Meld je aan voor de nieuwsbrief