Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoek de haven virtueel

Interactieve rondleiding voor middelbaar onderwijs

Ken je Portopolis, het belevingscentrum naast het MAS? Dit is dé plek om op een speelse manier de haven te ontdekken. Breng met je klas gratis een bezoek aan Portopolis en dompel je onder in de boeiende wereld van de haven.

De leerlingen worden opgesplitst in 2 groepen.

Één groep krijgt telkens buiten een introductie aan onze havenkaart, terwijl de andere leerlingen met een tablet het aanbod van Portopolis verkennen. Speel het sluizenspel, test je kennis met een quiz over duurzaamheid en innovatie en verdiep je in de haven door middel van een VR-bril.

Praktisch

  • De rondleiding kan geboekt worden op dinsdag en donderdag van 10.45 tot 11.45 uur en van 12.30 tot 13.30 uur. Andere tijdsloten kunnen op aanvraag bekeken worden.
  • Groepen tot max. 14 deelnemers (+ 1 begeleider).
  • De rondleiding is gratis. Ze is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.
  • Reserveren doe je door een e-mail te sturen naar portopolis@portofantwerp.com
  • Boek een rondleiding minstens 1 week vooraf.

Zie ook:

Portopolis

In de schaduw van het Museum Aan de Stroom vind je Portopolis. Hier ontdek je via een interactieve expo de haven van Antwerpen met je gezin!

Behaal je eigen havendiploma

Interactieve rondleiding voor lagere scholen

De kinderen krijgen op maat een korte uitleg over de werking van de haven. Daarna kunnen ze hun havendiploma behalen door verschillende proeven uit te voeren, gaande van het opstapelen van containers tot het controleren van rijpe bananen.

Ga naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief