Overslaan en naar de inhoud gaan

Behaal je eigen havendiploma

Interactieve rondleiding voor lagere scholen

Ken je Portopolis, het belevingscentrum naast het MAS? Vanaf nu is dit dé plek om op een speelse en interactieve manier de haven te ontdekken. Dompel je klas gratis onder in de boeiende wereld van de haven.

De leerlingen worden opgesplitst in 2 groepen.

Op virtuele ontdekking

De rondleiding van groep 1 start met een korte introductie aan onze havenkaart. Dan gaan we samen op virtuele ontdekking door de haven met een tablet en een VR-bril.

Behaal je havendiploma

Groep 2 vertrekt ondertussen naar de mezzanine die volledig is ingericht met informatie en spelletjes op kindermaat. Aan de hand van de geïllustreerde wand geven we een korte uitleg over de werking van de haven. Daarna kunnen de leerlingen hun havendiploma behalen door verschillende proeven uit te voeren, gaande van het opstapelen van containers tot het controleren van rijpe bananen.

Na een half uurtje wisselen de groepen. Iedereen gaat naar huis met een havendiploma!

Praktisch

  • De rondleiding kan geboekt worden op dinsdag en donderdag van 10.45 tot 11.45 uur en van 12.30 tot 13.30 uur. Andere tijdsloten kunnen op aanvraag bekeken worden.
  • Groepen tot max. 14 deelnemers (+ 2 begeleiders).
  • De rondleiding is gratis. Ze is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.
  • Reserveren doe je door een e-mail te sturen naar portopolis@portofantwerp.com
  • Boek een rondleiding minstens 1 week vooraf.

Zie ook:

Portopolis

In de schaduw van het Museum Aan de Stroom vind je Portopolis. Hier ontdek je via een interactieve expo de haven van Antwerpen met je gezin!

Bezoek de haven virtueel

Interactieve rondleiding voor middelbaar onderwijs

Verken het aanbod van Portopolis met een tablet, speel het sluizenspel, test je kennis met een quiz en verdiep je in de haven door middel van een VR-bril.

Ga naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief