Overslaan en naar de inhoud gaan
Tom Van Ghent

Atelier 'Vier jou, vier MAS!'

Voor het 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar lager onderwijs

Een rondleiding gekoppeld aan een atelier waar verschillende feesten op een creatieve manier verwerkt worden met o.a. drama en toneel. Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen met een andere taalachtergrond.

Tijdens de rondleiding op de expo ‘Feest!’ worden de leerlingen ondergedompeld in verschillende feesten van over de hele wereld.

De expo geeft ons eerst een totaalbeleving van feesten die te maken hebben met een overgang in het leven. Van een Antwerpse reuzenstoet tot een kleurrijk Indisch Ganeshafestival. Onderbouwd met de ‘Cultuur in de spiegel’-theorie ontdekken de kinderen al doende de verschillende feesten.

Aansluitend volgt een atelier waarbij iedereen zijn overgangsvoorwerp maakt. Gekleed in feestelijke outfits maken ze een toneelstuk waarbij het object wordt gebruikt om een overgang te maken.

Deze rondleiding is geschikt en uitdagend voor iedereen van de 2e en 3e graad lager onderwijs, ook voor kinderen met een andere taalachtergrond.

Praktisch

  • Voor wie: leerlingen van het 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar
  • Talen: NL
  • Duur: 2 uur

Voorbereiding

  • Het educatief pakket geeft handvaten voor de voorbereiding van het bezoek, beschrijft het verloop en hoe je de naverwerking in de klas kan aanpakken. Je vindt er ook de eindtermen in terug die er aan gekoppeld zijn. Dit pakket is uitgewerkt op basis van de cultuur-in-de-spiegel theorie. Je kan het hieronder downloaden.
  • Bereid je bezoek ook praktisch voor.
  • Bekijk vooraf onze museumregels.

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen.
  • Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): €  90 euro + € 5 administratiekosten

Prijs onder voorbehoud van wijzigingen.

Reserveren

Onze museumregels

Over de expo

Feest!

Kleurrijke rituelen

Feest! neemt je mee langs de overgangsmomenten die je in het leven viert. Met een mix van feestelijke objecten in een kleurrijk decor, voorzien van unieke soundtrack.

Zie ook

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? En wat met de coronamaatregelen? Je vindt het allemaal hier.

Klasbezoek

Info voor scholen en leerkrachten

Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

Meld je aan voor de nieuwsbrief