Overslaan en naar de inhoud gaan

Antwerpse stilteplekken

Mediteren op locatie

In je hoofd tot stilte komen kan overal, ook in een stedelijke omgeving zoals Antwerpen. Laat je onderdompelen door de meditatieoefeningen van Edel Maex en Lea Vanrompay bij Antwerpse publieke plaatsen. Welkom in Antwerpen, welkom bij de Antwerpse stilteplekken.

Meditatieoefeningen kun je op veel manieren doen, elk met hun eigen kracht en werking. Daar speelt ook de begeleider van de oefening een belangrijke rol in. In deze app bieden we twee soorten oefeningen aan, met twee begeleiders:

  • Lea Vanrompay van het Tibetaans Instituut Schoten geeft meditatie-instructies zoals in  de Tibetaans-boeddhistische traditie. 
  • Edel Maex, een van de grondleggers van mindfulness in Vlaanderen,  begeleidt enkele mindfulnessoefeningen.

Mediteren kun je overal. Ook in een stedelijke omgeving als die van Antwerpen. Het MAS selecteerde een aantal publieke plaatsen in Antwerpen. Ze hebben hun specifieke geluiden en je kunt er toch in stilte tot rust komen. De oefeningen helpen je daarbij.

Er komen in Antwerpen veel plekken in aanmerking als stilteplek. Dit is dan ook maar een selectie. De plaatsen in deze app liggen verspreid over de stad, van Hoboken tot Lillo. Ze zijn publiek, sommige zijn stil, andere minder.

Kies een van de Antwerpse plekken. Volg onze selectie of maak je eigen keuze. Neem er plaats of wandel er rond. Luister naar een oefening. Word stil. Mediteer.

Praktisch

Via de Antwerp Museum App kan je de Antwerpse stilteplekken ontdekken. Je kan per plaats kiezen voor een meditatie in Tibetaans-boeddhistische stijl, ingesproken door Lea Vanrompay (Tibetaans Centrum Schoten). Of je kiest voor een sessie mindfulness met de stem van Edel Maex. Ga met je smartphone of tablet naar de app store van Android of iOS. Zoek op Antwerp Museum App. Klik daarna op download. Via musea en vervolgens MAS | Museum aan de Stroom kan je de tour Antwerpse stilteplekken vinden.

Download de Antwerp Museum App gratis  


 

Voor meer info over de Antwerp Museum App, neem een kijkje op www.antwerpmuseumapp.be

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief