Overslaan en naar de inhoud gaan
2 kinderen staan voor een mini-standbeeld
© Ans Brys

Rondleiding 'Luister'

Voor leerlingen 2e en 3e graad lager onderwijs

Heb je al ooit geprobeerd om je zo hard in te leven in een verhaal dat je er een deeltje van wordt? Beleef met je klas een interactieve vertelling in de expo.

Kruip in de gedaante van Kameleonie door naar Antwerpse en wereldse verhalen te luisteren. Samen met een gids leer je Lange Wapper of Chamunda kennen. Help je mee om reus Antigoon te verslaan? Of ben je eerder nieuwsgierig hoe een kikker wil leren vliegen?

In het jaar van zijn 10e verjaardag pakt het MAS uit met spannende en ontroerende verhalen uit Antwerpen. Samen met schrijver en theatermaker Dimitri Leue voert het museum de collectiestukken op in een meeslepend luisterspel.

Praktisch

 • Beschikbaar vanaf eind november 2021.
 • Voor wie: leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar
 • Duur: 1,5 uur
 • Taal: NL
 • Neem vooraf de praktische afspraken voor een bezoek door. Je kan het document hieronder downloaden.

Prijs

 • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. 
 • Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): € 90 + € 5 administratiekost per reservering

  Voorbereiding

  Het educatief pakket geeft je handvaten voor de voorbereiding van het bezoek, het verloop zelf en de naverwerking in de klas. We geven ook de eindtermen mee die eraan gekoppeld zijn. Je kan het pakket hieronder downloaden. Bekijk ook onze praktische tips voor een klasbezoek.

  Reserveren

  • Bezoek je graag de expo zonder gids, reserveer dan inkomtickets via onze ticketshop.
  • Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp (www.experienceantwerp.be)

  Museumregels

  Over de expo

  Luister

  Verhalen gevonden in de stad

  Geniet van een meeslepend luisterspel vol verhalen uit Antwerpen over hebzuchtige reuzen, woelige liefdes, demonen en helden.

  Praktisch

  Plan je bezoek

  Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? Je vindt het allemaal hier.

  Klasbezoek

  Info voor scholen en leerkrachten

  Praktische informatie over een bezoek met je klas. Wat doe je met rugzakken en schooltassen? Hoe groot mag de groep zijn? Mag je opdrachten uitvoeren in de museumzalen? Lees ons huisreglement.

  Meld je aan voor de nieuwsbrief