Overslaan en naar de inhoud gaan
Jeroen Broeckx

Prikkelarm bezoek aan Vracht

  Geannuleerd maandag 11 juli 2022 van 14:00 tot 17:00

  Als je snel overprikkeld bent door bijvoorbeeld autisme, een niet-aangeboren hersenletsel, burn-out of ziekte, dan kan een museumbezoek snel te veel zijn.  Daarom organiseert het MAS een prikkelarm tentoonstellingsbezoek voor een beperkt aantal bezoekers.

  Prikkelarme familiedag:

  • GEANNULEERD | Maandag 11 juli 2022, tussen 14 en 17 uur. Je kan komen wanneer je wil en zo lang blijven als je wil.

  Deze namiddag is speciaal voor families met kinderen met een prikkelverwerkingsstoornis, zoals kinderen met autisme, hersenletsel of ziekte. De expo en het museumgebouw zijn alleen voor hen open.

  Kinderen kunnen op pad met een individuele doekaart en er zijn er leuke instapactiviteiten.

  Prikkelarme avond:

  • GEANNULEERD | Maandag 11 juli 2022, tussen 18 en 21 uur. Je kan komen wanneer je wil en zo lang blijven als je wil.

  Met een beperkte bezoekerscapaciteit, draagbare klapstoeltjes, een afgeschermde ruimte om even tot rust te komen en ervaren gidsen waar men terecht kan voor vragen of ondersteuning.

  Neem gerust een familielid of begeleider mee naar het MAS. Ook mensen met een visuele beperking zijn zeer welkom. 

  Over de expo:

  De vaste expo ‘Vracht’ vertelt het kleurrijke verhaal van de Antwerpse haven, van de Vikingen tot vandaag. Je maakt kennis met de haven en verschillende ladingen. Je kan kiezen of je de zaalteksten leest, of liever naar een gids luistert. Er zijn ook rustig bewegende filmbeelden van Koen Broos. We voorzien draagbare klapstoeltjes, een afgeschermde rustruimte en er zijn ervaren gidsen aanwezig.

  Zie ook:

  Practical information

  Some practical guidelines to ensure a pleasant visit.

  Plan je bezoek

  Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? En wat met de coronamaatregelen? Je vindt het allemaal hier.

  Meld je aan voor de nieuwsbrief