
Greet Draye
Ga samen met Greet Draye op ontdekking door de expo ‘Antwerpen à la carte’. Ze neemt je mee door de koffieverhalen die zich in Antwerpen en over heel de wereld afspelen. Hoe komen we tot deze heerlijke drank die in vele culturen een plaats kreeg? Hoe wordt koffie geproduceerd en verhandeld? Hoe zit het met de consumptie vandaag hier en in het land van herkomst?
Wie is Greet Draye?
- historica en medewerker van het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG)
- nauw betrokken bij Koffiestories-project

Maureen Duru
Na de korte tour door de expo maak je kennis met drie Afrikaanse koffietradities. Maureen Duru gaat in gesprek met bijzondere koffieschenkers uit Ethiopië, Rwanda en Somalië terwijl jij lekker van hun koffie kan slurpen. Komen aan bod:
- voor Ethiopië: Heleph koffie
- voor Rwanda: Le Moulin du Nil Blanc
In deze Talk & Taste leer je meer over koffiecultuur in een bad van vers gebrouwen koffiegeur.
Wie is Maureen Duru?
- historica met Nigeriaanse roots
- trekker van vzw The Food Bridge - About Us (ondersteunt vernieuwende Agro-food initiatieven)
- auteur van het boek ‘Diaspora, Food and Identity’
Praktisch
- Wat: gegidste rondleiding in ‘Antwerpen à la Carte’ (met focus op objecten en verhalen rond koffie), gevolgd door een tasting en gesprek over koffietradities.
- Max. 20 deelnemers
- Wanneer: zaterdag 17 juni 2023, van 14 tot 16 uur.
- Waar: rondleiding in de expo op de 5e verdieping, Talk & Taste in de MASbox
- Prijs: inkomticket museum (zie Tickets & Tarieven) + € 15
- Taal: Nederlands en Engels
Deelnemers melden zich aan in de MASbox.