Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding van Yung Mavu & Chucki Beats die poseren in een auto.
cfebelgium

NFT-showcase

Yung Mavu & Chucki beats

Slechts a matter of time, dat was het nieuws over de release van het tweede album gemaakt door rapper Yung Mavu en producer Chucki Beats. Sinds het succes van hun eerste plaat klinkt de stem van de twee muzikanten steeds luider in de Belgische én internationale hip-hop scene. Een kwestie van tijd was het ook wanneer de non-fungible tokens (NFT’s) hun intrede zouden doen in de Belgische muziekwereld.

Album release: Matter of Time 2

Met de release van Matter of time 2 zet het artistieke duo alvast een stap in de goede richting. Yung Mavu en Chucki Beats hebben elke track van MOT2 voorzien zo’n NFT. Deze worden samen met het nieuwe album onthult in het MAS op 10 maart.

N-F-Wat??

Een non-fungible token (NFT) is een soort digitaal certificaat dat kan verkocht worden. Zo kunnen artiesten hun creatieve eigendom beter beschermen in de digitale wereld. Een concept op maat gemaakt voor het MAS in jonge handen dat voortdurend werkt rond de vraag ‘Wat is erfgoed en wat kan erfbeter’. Met de release van Matter of Time 2 en zijn bijhorende pop-up exhibition, geven Yung Mavu en Chucki beats op geheel eigenzinnige wijze antwoord op die vraag.

Na de release van het album zullen de NFT’s nog twee weken te zien zijn in de wandelboulevard van het MAS. De token die Yung Mavu en Chuki Beats schenken aan het MAS is daarna nog een extra week te zien in de ‘Marina’, het paviljoen naast de MAS shop. Kom dus zeker eens kijken naar de eerste NFT-showcase in België.

Praktisch

  • Waar: te bekijken in de wandelboulevard van het MAS
  • Wanneer: de NFT-showcase loopt van 27 maart tot 1 mei 2022.

Zie ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief