Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak samen een thuisvlag

    zondag 4 juni 2023 van 14:00 tot 16:30

Wat is thuis? Is het een dak en vier muren, of is het meer dan dat? Wat heb jij nodig om je thuis te voelen? Aan de hand van speelse opdrachtjes en verhalen beleef je samen met een gids de expo Iemand thuis? Je komt alles te weten over huisbeschermers, je luistert naar het verhaal van de rioolkrokodil en je laat dan je eigen tekening achter op de tekenmuur.

Daarna ga je aan de slag in het atelier waar je samen een thuisvlag maakt. Wat is typisch voor jullie thuis? Heb je broers, zussen of misschien wel een huisdier? Woon je midden in de stad of op het platteland? Heeft jouw thuis een bepaalde geur of kleur?

Je gaat samen op zoek naar de kenmerken van je thuis en je maakt dan een thuisvlag.

Praktisch

  • Voor wie: gezinnen met kinderen (met een mentale leeftijd) tussen 5 en 12 jaar
  • Wanneer: op zondagen van 14 tot 16.30 uur
  • Taal: Nederlands
  • Prijs: volwassenen: inkom museum + € 5, kinderen tot 12 jaar: gratis

Reserveren

Reserveer nu online een plaatsje via onze ticketshop. Inschrijvingen die voorheen gebeurden via een inschrijvingsformulier blijven geldig. Deze deelnemers betalen aan de kassa.

Over de expo

Iemand thuis?

Op zoek gaan naar de rioolkrokodil, luisteren naar pratend servies, gezelschapspelletjes spelen of op de muren tekenen... In de speelse familie-expo 'Iemand thuis?' ga je samen op ontdekking in de MAS-collectie. Met het hele gezin denk je na over wat een 'thuis' betekent. En één ding valt al te verklappen: dat is voor iedereen anders. 

Ook interessant

Het MAS voor kinderen

Het MAS voor kinderen? Dat is tien verdiepingen lang van de ene verbazing in de andere vallen. Dankzij activiteiten op maat beleeft je kind een topdag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief