Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak een portret in houtskool

Voor volwassenen

Tijdens deze workshop laat je je inspireren door de expo ‘Zeldzaam en onmisbaar’. We bekijken de tentoonstelling vanuit het perspectief van de expressie op de vele portretten die te zien zijn. Welke emoties roepen ze op? Welke raken je en waarom? We starten met een rondleiding en gaan op zoek naar gezichten die ons treffen. Daarna gaan we in het atelier aan de slag met een gekozen portret, waarbij we dit portret omzetten in een houtskooltekening. Houtskool als medium heeft een eeuwenoude traditie. Bovendien is houtskool ideaal voor het tekenen van portretten, omdat je er vrij eenvoudig en snel contrast, expressie en emotie mee kunt vastleggen. Leg jouw favoriete portret uit deze expo vast op papier in houtskool en neem zo een stukje ‘zeldzaam en onmisbaar’ met je mee naar huis.

Praktisch

  • Wat? Tekenworkshop voor volwassenen
  • Wanneer?  9 december 2023, 6 januari 2024, 10 februari 2024, telkens van 13 tot 16 uur. Extra workshops op 6 januari en 10 februari van 9.30 tot 12.30 uur.
  • Prijs? € 39, inclusief materiaal
  • De workshop gaat door vanaf 6 deelnemers

Deze workshop wordt gegeven door lerares/kunstenares Nena Shaw. Voor meer informatie kun je terecht op https://listentoyourart.be/

Reserveren

De workshops van 10 februari zijn volzet. Je kan niet meer inschrijven.

Over de expo

Meld je aan voor de nieuwsbrief