Overslaan en naar de inhoud gaan
© Jeroen Broeckx

Klasbakken

Erfgoedweek 2024

Tussen 15 en 26 april 2024 organiseert FARO samen met de erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel de Erfgoedweek. Veel musea, waaronder ook het MAS, organiseren dan activiteiten voor lager en secundair onderwijs.

  vrijdag 26 april 2024 van 10:30 tot 12:00

Tijdens deze workshop komt een gids naar de klas om samen met de kinderen filosoferen over het begrip 'thuis'. Aan de hand van voorwerpen en creatieve opdrachten vertellen ze hun verhaal. Ze komen te weten wat zij nodig hebben om zich thuis te voelen en ontdekken dat dit voor iedereen anders kan zijn.   

Deze workshop kan dienen als voorbereiding op een bezoek aan de familie-expo 'Iemand thuis?' in het museum.  In deze tentoonstelling gaan we op zoek naar wat ‘thuis’ betekent. Is het een dak en vier muren, of is het meer dan dat? Is het een plek, een gevoel of enkel een herinnering? En wat als je je nergens thuis voelt?    

Als voorbereiding brengen de leerlingen een object mee dat voor hen onlosmakelijk verbonden is met hun ‘thuis’. Een verkreukelde foto van hun oma? Een muziekinstrument? Hun lievelingstrui? Of toch die ring die al generaties lang wordt doorgegeven?   

  Praktisch

  • Wat: workshop voor lager onderwijs, 1,5 uur 
  • Voor wie: klassen 1e, 2e en 3e graad LO
  • Wanneer: donderdag 18 april 2024 van 13.30 tot 15 uur en vrijdag 26 april 2024 van 10.30 tot 12 uur.
  • Prijs: gratis 

  Reserveren

  Zie ook

  Iemand thuis?

  Op zoek gaan naar de rioolkrokodil, luisteren naar pratend servies, gezelschapspelletjes spelen of op de muren tekenen... In de speelse familie-expo 'Iemand thuis?' ga je samen op ontdekking in de MAS-collectie. Met het hele gezin denk je na over wat een 'thuis' betekent. En één ding valt al te verklappen: dat is voor iedereen anders. 

  Beklim een havenkraan

  Erfgoedweek 2024
   Volzet maandag 15 april 2024 tot vrijdag 26 april 2024 van 10:00 tot 15:00

  Leer meer over de werking van de kranen en het leven van een kraanman. Je klimt naar boven tot in de stuurcabine en krijgt er te zien hoe zo’n kraan vroeger werkte en wat een kraandrijver allemaal moest kennen en kunnen. 

  Meld je aan voor de nieuwsbrief