Overslaan en naar de inhoud gaan
© Jeroen Broeckx

Klasbakken

Erfgoedweek 2023

Tussen 17 en 28 april 2023 organiseert FARO samen met de erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel de Erfgoedweek. Veel musea, waaronder ook het MAS, organiseren dan activiteiten voor lager en secundair onderwijs.

    Volzet vrijdag 28 april 2023 van 9:00 tot 12:00
    Meer momenten
    Volzet vrijdag 28 april 2023 van 13:00 tot 16:00

Tijdens de workshop komt een gids naar de klas om samen met de kinderen filosoferen over het begrip 'thuis'. Aan de hand van voorwerpen en creatieve opdrachten vertellen ze hun eigen verhaal. Ze komen te weten wat zij nodig hebben om zich thuis te voelen en ontdekken dat dit voor iedereen anders kan zijn.

Deze workshop kan dienen als voorbereiding op een bezoek aan de nieuwe familie-expo 'Iemand thuis?'. In deze tentoonstelling gaan we op zoek naar wat ‘thuis’ betekent. Is het een dak en vier muren, of is het meer dan dat? Is het een plek, een gevoel of enkel een herinnering? En wat als je je nergens thuis voelt?

Praktisch

  • Wat: workshop voor het basisonderwijs (lager en kleuter)
  • Wanneer: vrijdag 28 april 2023 van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur
  • Prijs: gratis 
  • Reserveren: kan niet meer. Beide momenten zijn volzet.

Zie ook

Iemand thuis?

Op zoek gaan naar de rioolkrokodil, luisteren naar pratend servies, gezelschapspelletjes spelen of op de muren tekenen... In de speelse nieuwe familie-expo 'Iemand thuis?' ga je samen op ontdekking in de MAS-collectie. Met het hele gezin denk je na over wat een 'thuis' betekent. En één ding valt al te verklappen: dat is voor iedereen anders. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief