Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondleiding 'Leven en Dood'

Doe-het-zelf rondleiding lager onderwijs

Het MAS biedt leerkrachten de mogelijkheid om zelf rondleidingen te geven in de expo ‘Leven en dood’. Via een pakket met opdrachtenkaarten ontdekken de leerlingen de expo.

Deze rondleiding wil de klas aansporen om open te staan voor verschillende levensbeschouwingen. Tijdens de rondleiding maken de kinderen kennis met rituelen die gekoppeld zijn aan mijlpalen in het leven. De rituelen vormen het uitgangspunt om samen op zoek te gaan naar overeenkomsten en verschillen met hun eigen levensbeschouwing. Zo zal een overgangsritueel uit Afrika de leerlingen doen stilstaan bij het ouder worden, maar ook bij andere levensbeschouwingen dan die van ons.

Praktisch

Dowload

Onze museumregels

Over de expo

Leven & Dood

Over goden en mensen

Laat je niet afschrikken door de dood, maar ontdek hoe anderen het levenseinde ervaren en benaderen. En dit over de grenzen van tijd, cultuur en religie heen.

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? En wat met de coronamaatregelen? Je vindt het allemaal hier.

Praktische info

Waarmee moet je rekening houden tijdens je bezoek? Welke coronamaatregelen zijn nog van toepassing?

Ga naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief