Overslaan en naar de inhoud gaan
banner

Werk mee aan de expo 'Thuis'

In het najaar van 2022 opent het MAS een nieuwe familie-expo met de voorlopige titel ‘Thuis’. In deze expo onderzoek je wat ‘thuis’ voor jou betekent: Zijn dat vier muren en een dak? Of is het meer? Wat zorgt ervoor dat jij je ergens thuis voelt? Is thuis die ene plek waar je je veilig voelt? Heb je één thuis of kun je er meerdere hebben? En wat gebeurt er als je geen thuis hebt? Maar zover zijn we nu nog niet. Want om deze tentoonstelling te maken, heeft het MAS jouw hulp nodig.

Samen met Studio Orka gaat het MAS op zoek naar inspirerende verhalen. We roepen alle Antwerpenaren warm op om mee te werken aan deze onderzoeksfase. Ben je van Antwerpen? Heb je zin om bij te dragen aan de expo? Bekijk dan snel wat we zoeken en laat het weten.

Straffe verhalen of huisgeheimen...

Speelde er zich ooit een uitzonderlijk liefdesverhaal af in jouw woning? Vond je ooit een speciale boodschap, verstopt onder de planken vloer? Of ontdekte je een geheime deur? Het MAS en Studio ORKA zijn nieuwsgierig naar bijzondere verhalen en geheimen die plaatsvonden waar je nu woont.

Wie weet vind je jouw verhaal terug in de expo!

Wanneer heb jij een thuisgevoel?

Stel dat je plots moet verhuizen, wat zou je absoluut meenemen om je ergens anders thuis te voelen? Welk voorwerp roept bij jou een thuisgevoel op? Een verkreukelde foto van je oma? Een muziekinstrument? Je lievelingstrui? Of toch die ring die al generaties lang wordt doorgegeven?

  • Maak een foto van het voorwerp
  • Omschrijf in 5 lijnen waarom dit voorwerp zo dierbaar is
  • Bezorg je foto en je verhaal voor 14 juni aan thuis.mas@antwerpen.be

Laat ons ook weten of je dit voorwerp zou willen uitlenen voor de expo.

Afbeelding: 19e eeuws poppenhuis met bourgeois interieur, Kreglinger poppenhuis, MFA.1962.066.001, Collectie Stad Antwerpen, MAS, foto: Bart Huysmans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief