Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondleiding 'Feest!'

Voor de tweede graad secundair onderwijs

Laat de leerlingen door een gids meeslepen en duik in overgangsrituelen, feesten en stoeten van eigen bodem of van ergens ver weg. De expo stimuleert de jongeren om kritisch te kijken naar de verschillende feesten en waarom deze gevierd worden.

Iedere cultuur viert feest op zijn eigen manier. De expo Feest! dompelt de leerlingen onder in de wisselende tradities van vieringen bij overgangen in het leven. Of het nu gaat over een doop, huwelijk, het einde van de studies, een overlijden, volwassen worden… we komen samen en vieren feest.

De gids neemt de leerlingen mee langs verschillende overgangsrituelen, feesten en stoeten. Zo komen ze langs de reuzenstoet, de Antwerp Pride, de hindoegemeenschap die elk jaar Ganesha te water laat en de Mexicanen die de doden feestelijk herdenken tijdens Dia de Los Muertos. Het zijn allemaal feesten die hen kritisch laat kijken naar de reden waarom we iets vieren.

Bij deze interactieve rondleiding horen een voorbereiding en naverwerking in de klas.

Praktisch

Schoolgroepen zijn altijd welkom in het MAS, met of zonder gids. Reserveer wel vooraf, want bij grote drukte kunnen schoolgroepen zonder reservatie geweigerd worden.

Prijs

  • Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids max. 2 groepen tegelijkertijd): € 85 euro + € 5 administratiekosten
  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen. 

Reserveren

  • Tickets voor het museum reserveer je via onze ticketshop
  • Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp (www.experienceantwerp.be)

Over de expo

man met masker

Feest!

Kleurrijke rituelen

Feest! neemt je mee om met al je zintuigen de overgangsmomenten in het leven te vieren. De expo brengt een unieke mix van feestobjecten uit verschillende museumcollecties, in een originele opstelling met een uitzonderlijke soundtrack.

Ga naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief