Overslaan en naar de inhoud gaan

Atelier 'Vier jou, vier MAS!'

Voor het 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar lager onderwijs

Een rondleiding gekoppeld aan een atelier waar verschillende feesten op een creatieve manier verwerkt worden met o.a. drama en toneel. Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen met een andere taalachtergrond.

Tijdens de rondleiding op de expo ‘Feest!’ worden de leerlingen ondergedompeld in verschillende feesten van over de hele wereld.

De expo geeft ons eerst een totaalbeleving van feesten die te maken hebben met een overgang in het leven. Van een Antwerpse reuzenstoet tot een kleurrijk Indisch Ganeshafestival. Onderbouwd met de ‘Cultuur in de spiegel’-theorie ontdekken de kinderen al doende de verschillende feesten.

Aansluitend volgt een atelier waarbij iedereen zijn overgangsvoorwerp maakt. Gekleed in feestelijke outfits maken ze een toneelstuk waarbij het object wordt gebruikt om een overgang te maken.

Deze rondleiding is geschikt en uitdagend voor iedereen van de 2e en 3e graad lager onderwijs, ook voor kinderen met een andere taalachtergrond.

Praktisch

Voorbereiding

Prijs

  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen.
  • Prijs per gids (max. 15 leerlingen per gids, max. 2 groepen tegelijkertijd): €  95 euro + administratiekosten

Reserveren

  • Tickets voor het museum reserveer je via onze ticketshop
  • Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp (www.experienceantwerp.be)

Onze museumregels

Over de expo

man met masker

Feest!

Kleurrijke rituelen

Feest! neemt je mee om met al je zintuigen de overgangsmomenten in het leven te vieren. De expo brengt een unieke mix van feestobjecten uit verschillende museumcollecties, in een originele opstelling met een uitzonderlijke soundtrack.

Ga naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief