Overslaan en naar de inhoud gaan

MAS in Jonge Handen breekt uit!

En heeft nu een ‘Artist in residence’

Straffe Antwerpse madame en creatieveling, Karen François, mag zich één jaar lang ‘artist in residence’ noemen van het MAS. Wat ze zal maken, dat bepalen de Antwerpse jongeren. Vanaf woensdag 14 oktober, niet toevallig Karens verjaardag, zijn er overal in Antwerpen verrassende en gekke QR-codes te vinden waarmee jongeren hun zeg mogen doen over erfgoed in het MAS. Want het museum wil van hen weten: wat is erfgoed? En wat is erfbeter?

Experiment en meerstemmigheid zitten in het DNA van het MAS. Daarom heeft het museum sinds 2011 een sterke jongerenwerking met MAS in Jonge Handen... Nu wil het MAS erfgoed bekijken door de ogen van de jongeren. Wat is volgens hen hedendaags erfgoed dat in het MAS moet bewaard worden? Misschien Elvis van bus 22, Snelle Eddy, de Sinksenfoor…?

QR-codes

Vanaf midden oktober worden openbare QR-codes onthuld in Antwerpen. Daarachter schuilt een website die doet nadenken over erfgoed uit de stad. Met al die input gaat artist in residence, Karen François, een jaar lang aan de slag. Ze grijpt in op de collectie van het MAS en zorgt zo voor iets unieks voor het MAS: dat kan een evenement zijn, een kunstwerk, een installatie … .

Gerelateerd

Wie is Karen François?

Ze stelt zichzelf graag even voor

Karen François herken je aan droge humor en dikke letters. En een grappige draai aan banale dingen.

Publicaties 'MAS in Jonge Handen'

Sinds 2006 onderzoekt het museum methodieken rond jongerenparticipatie aan musea.

Instinct - Een beestige expo

van 25 oktober 2018 tot 17 februari 2019

Deze unieke expo liet de dierlijke kant van de museumcollectie zien aan de hand van creatieve materialen en een wild programma.a.

#ZWERFGOED

Een ode aan de kleine dingen

Onze Artist in Residence Karen François verstopt zwerfgoedcadeautjes in de stad. Vind je er een? Laat het zeker weten in onze Facebookgroep ZWERFGOED.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief