Overslaan en naar de inhoud gaan

Met de klas naar het MAS

Ook pedagogisch staat het MAS sterk. Het museum heeft speciaal voor scholen rondleidingen op maat uitgewerkt. Zo kunnen leerlingen begeleid en op een interactieve manier het MAS beleven.

Blijf op de hoogte van ons aanbod

Schrijf je in op de cultuurnieuwsbrief voor het onderwijs en blijf op de hoogte van wat het MAS en andere Antwerpse musea en cultuurhuizen (bibliotheken, culturele centra ...) te bieden hebben. Je ontvangt deze nieuwsbrief maximum drie keer per jaar.

Oproep

Werk mee aan de expo 'Thuis'

Om de expo ‘Thuis’ te bouwen, gaat het MAS samen met Studio Orka op zoek naar inspirerende verhalen. We roepen alle Antwerpse scholen warm op om mee te werken aan de onderzoeksfase. Bekijk snel wat we zoeken!

Schooljaar 2021-2022

Kleuteronderwijs

Kleuters zetten in het MAS een stapje in de wereld. De kleine avonturiers verkennen enkele van de tentoonstellingen samen met wel erg bijzondere figuren.

Lager onderwijs

Elke klas vindt zijn ding in het grote aanbod van het MAS. Er zijn activiteiten voor wie Antwerpen en de haven beter wil leren kennen, maar ook voor ware wereldburgers valt er veel te beleven.

Secundair onderwijs

Het MAS confronteert leerlingen van secundair onderwijs met grote onderwerpen. Het leven nu en de toekomst, maar ook dood en oorlog komen aan bod.

Volwassenonderwijs en NT2

Het MAS heeft bijna de hele wereld onder zijn dak met tentoonstellingen over statussymbolen en rituelen uit allerlei culturen en religies. Er blijven steeds dingen om te ontdekken!

Leerkrachten (in spe)

Het MAS helpt leerkrachten (in spe) om kunst en erfgoed te vertalen naar de leefwereld van hun leerlingen. Als samenkomst van plaatsen, culturen en tijden is het MAS hier de ideale plek voor.

Praktisch

  • Toegang tot het MAS is gratis voor schoolgroepen die vooraf reserveren. Bij een rondleiding met gids, betaal je enkel voor de gids. Meer info lees je bij de rondleidingen.
  • Neem voor je bezoek onze museumregels door.

Gratis vervoer

Ben je geïnteresseerd in een gratis verplaatsing naar het MAS? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Wat je daarvoor moet doen, lees je op de website van cultuurkuur.be.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief