Overslaan en naar de inhoud gaan

Rondleiding 'Leven en Dood'

Voor de derde graad secundair onderwijs

Sta samen met je leerlingen even stil bij het leven en de dood. Welke betekenis hebben ze in verschillende culturen? Hoe ervaren je leerlingen leven en dood? Ga samen met hen de dialoog aan.

Tijdens deze interactieve rondleidingen worden de inter-levensbeschouwelijke vaardigheden aangescherpt. De rondleidingen zijn een mooi uitgangspunt voor de samenwerking tussen de levensbeschouwelijke vakken. Door de koppeling van verhalen van nu en objecten van vroeger sluiten de rondleidingen aan bij de belevingswereld van de leerlingen.

Welke betekenis hebben leven en dood in verschillende culturen?

Drie vragen zijn verweven in dit verhaal van leven en dood.

  1. Wie ben ik en wie wil ik worden?
  2. Welke invloed heeft de omgeving op wie ik ben en wat voedt mij?
  3. Waar ga ik na dit leven naartoe?

Je leerlingen gaan op zoek naar de betekenis van het leven en de dood. Dit koppelen we aan de verschillende culturele en religieuze tradities bij mensen. Een tour die hun blikken verruimt en hen even stil doet staan in dit drukke leven.

Praktisch

  • Voor wie: 3de graad secundair onderwijs; voor het 4de, 5de en 6de jaar
  • Taal: NL
  • Duur: 1,5 uur

Schoolgroepen zijn altijd welkom in het MAS, met of zonder gids. Reserveer wel vooraf, want bij grote drukte kunnen schoolgroepen zonder reservatie geweigerd worden. 

Prijs

  • Prijs per gids: € 90 (maximum 15 leerlingen per gids, maximum 2 groepen tegelijkertijd) + € 5 administratiekost
  • Toegang tot het museum is gratis voor schoolgroepen

Prijs onder voorbehoud van wijzigingen.

Voorbereiding

Het educatief pakket geeft je handvaten voor de voorbereiding van het bezoek, het verloop zelf en de naverwerking in de klas. We geven ook de eindtermen mee die eraan gekoppeld zijn. Je kan het pakket hieronder downloaden. Bekijk ook onze praktische tips voor een klasbezoek.

Reserveren

Over de expo

Leven & Dood

Over goden en mensen

Laat je niet afschrikken door de dood, maar ontdek hoe anderen het levenseinde ervaren en benaderen over de grenzen van tijd, cultuur en religie heen. Beleef het op onze 7e verdieping.

Zie ook:

Plan je bezoek

Je plant een bezoek aan het MAS? Neem dan eerst wat praktische informatie door. Ticketprijzen, openingsuren, bereikbaarheid of toegankelijkheid? Waar kun je iets eten en drinken? En wat met de coronamaatregelen? Je vindt het allemaal hier.

Praktische informationen

Einige praktische Hinweise, um Ihren Besuch angenehm zu gestalten.

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief