Overslaan en naar de inhoud gaan

Doe-het-zelf rondleiding 'Leven en dood'

Voor alle leerjaren

Leerkrachten kunnen hun leerlingen zelf rondleiden in de expo ‘Leven en dood’. Het MAS biedt daarvoor een pakket opdrachtenkaarten aan.

Met het aanbieden van de rondleiding wil het MAS de klas aansporen om open te staan voor verschillende levensbeschouwingen. Met dit pakket kunnen leerkrachten zelf rondleidingen geven in de expo ‘Leven en dood’. Sta samen met je leerlingen even stil bij het leven en de dood. Welke betekenis hebben ze in verschillende culturen? Hoe ervaren je leerlingen leven en dood? Ga samen met hen de dialoog aan.

Praktische info

  • Voor leerlingen van het secundair onderwijs
  • Duur: 1,5 uur
  • Taal: NL
  • Gratis, maar reserveer vooraf bij de balie van het MAS: balie.mas@antwerpen.be of 03 338 44 00.

Schoolgroepen zijn altijd welkom in het MAS, met of zonder gids. Reserveer wel vooraf, want bij grote drukte kunnen schoolgroepen zonder reservatie geweigerd worden.

Voorbereiding

Het doe-het-zelf pakket bevat naast een inleiding op het kunstwerk Dead Skull, een handleiding om het bezoek voor te bereiden. De leerlingen moeten zelf op onderzoek gaan in de expo ‘Leven en dood’ met zes doe-kaarten. Ze behandelen zes culturen en
hun visie op leven en dood. De leerlingen bekijken en bevragen een aantal objecten en
leggen verbanden (overeenkomsten en verschillen) met de eigen cultuur.

Je kan het pakket hieronder downloaden.

Over de expo

Leven & Dood

Over goden en mensen

Laat je niet afschrikken door de dood, maar ontdek hoe anderen het levenseinde ervaren en benaderen. En dit over de grenzen van tijd, cultuur en religie heen.

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief